SWD – Legacy Championship 2019

Report:

Turnaj je za námi, tak si dovolím sepsat drobné shrnutí ze své pozice. Předně chci poděkovat všem, kteří přišli, ačkoliv museli i dojíždět. Po delší době jsme skutečně měli hezkou účast na to, že se jedná o hru, která v ČR nemá oficiálně podporu a distribuci. Do turnaje se nakonec zapsalo 12 hráčů, takže po 4 kolech swiss se hrála top 4, do které shodou okolností postoupili všichni hráči se skore 3-1. Pro nepostupující byl navíc připraven pod bez vstupného s foilovou Padmé, dvěma boostery a promo kartami z Arena kitu a věřím že i z hlavního turnaje si hráči odnesli zajímavé ceny. Doufám tedy, žejak herně tak cenami si každý přišel na své.

V top 4 skončili vyjma mě (eChopper/R2-D2/C-3PO/Faithful Companions) další 3 hráči: Matěj Stejskal (eBail Organa/eYoda), Pavel Kacafírek (e4-Lom/Sentinel Messenger/ General Grievous) a Ondra Melichar (ePalpatine/eWatto). V semifinále jsem prohráls Pavlem a Matěj s Ondrou, takže ve finále se utkal třibarevní villain droidi s Palpatinem. Ve finále došlo i k nečekaným zvratům takže po dramatických třech hrách nakonec vyhrál Ondra se svým Palpatinem 2-1 (mimochodem vidět balík poskládaný z komiksových promo karet mi dělalo radost). Tímto mu gratuluji k výhře a Pavlovi k druhému místu, pro oba hráče trval turnaj dlouhých 7 hodin, po které musí hráč udržet soustředěnost. Decklist vítězného balíku sdílím pro inspiraci :)

A teď ještě mé zamyšlení. Vzhledem k tomu, že reakce na turnaj byly kladné, tak se logicky nabízí možnost uspořádat další obdobný do budoucna. Desky na karty existují ještě jedny (objednával jsem dvoje kvůli snížení nákladů, které jsou i přes dopravu zdarma z USA extrémně vysoké – 1000 korun na kus po dovozní dph, takže znovu bych pravděpodobně pokus s deskami neopakoval, ale nikdy neříkej nikdy), Legacy custom karty mají vyjma Mary Jade i další doposud nepoužité charaktery, takže prostor pro další ceny existuje. Nabízí se jen otázka jestli a pokud ano tak kdy, jinými slovy na facebooku na danou otázku bude hlasování.

K organizaci samotného turnaje, chci poděkovat Honzovi Polákovi, který mi velmi vyšel vstříc. Za sebe velmi dobře hodnotím rozdělení cen pro nepostupující hráče, kde promo karty jsou rozdány podle umístění v turnaji, ale boostery připadající na hráče mimo postupující jsou rozdány pomocí druhého menšího turnaje, kde hráči mohou hrát i s jiným balíkem, pokud se jim nedařilo a případně si spravit chuť. Zároveň to na větším turnaji ospravedlňuje vyšší vstupné, jelikož si všichni mají možnost zahrát dostatečné množství kol, aniž by to nesmyslně prodlužovalo turnaj pro ty, kteří hrají o první místa. Podobný systém hodlám držet i do budoucna, pokud bych nějaký obdobný turnaj pořádal.

Takže ještě jednou děkuji za podporu a účast a snad se nejednalo oposlední turnaj tohoto typu.

Pozvánka:

Star Wars Destiny Arena již pomalu vstupuje do své třetí sezony a protože se blíží i první výročí, tak je třeba ho řádně oslavit. V létě jsem na sociálních sítích položil dotaz, jestli by byl zájem o větší turnaj ve Star Wars Destiny a protože se stálá hráčská základna v Praze ozvala, tak jsou přípravy na tento turnaj v plném proudu. Na této stránce budou aktualizované informace ohledně turnaje a s tím, jak se bude blížit jeho termín, budu zvěřejňovat další podrobnosti.

Kdy a kde:

Potvrzený termín je sobota 23.11. 2019, začátek registrací v 10:00, začátek turnaje bude o 30 minut později.

Turnaj se bude konat v Mephitu na Arbesové náměsti, Praha 5.

Registrace a vstupné:

Registrace předem není povinná, ale kapacita turnaje je kvůli prostorám omezena na 20 lidí. Hráči s registrací tedy budou mít zajištěné místo, v případě že se kapacita naplní, budou mít později příchozí bohužel smůlu.

Vstupné na turnaj je 200,- Kč. Vstupné se hradí na místě.

Registrovaní hráči:

  1. Vlada V.
  2. Jakub Fiala
  3. Jakub Melichar
  4. Jan Bauer
  5. Jan Hás
  6. Pavel Kacafírek
  7. Vítek Ulrich
  8. Ondřej Melichar
  9. Matěj Fiala
  10. Jan Kačaba

Formát turnaje:

Turnaj se bude hrát ve formátu Standard dle platných pravidel. 

Podle počtu hráčů bude buď základní část Swiss o 5ti kolech + Top cut 4 nebo 8 na dvě vítězné hry nebo v případě učasti 8 hráčů a méně základní část round robin (každý s každým) s odpovídajícím množstvím kol a finále na dvě vítězné hry.

Na turnaji jsou za splnění podmínky použití 100% neprůhledných obalů povoleny neoficiální promo karty z Areny a promo kitů, oficiální promo karty jsou povoleny také. Herní balík musí být obalen. Před turnajem hráči odevzdávají decklist, balík nesmí být během turnaje změněn. 

Na tomto turnaji musí mít navíc každá karta v balíku odpovídající kostku (a to i v případě duplicitních unikátních karet jako např. Vader’s Fist)!


Odměna za účast na turnaji

(obdrží ji hráč i v případě zaplacení vstupného předem a následném změškání turnaje):

  • Palpatine’s Lightsaber / Yoda’s Lightsaber:

Oboustranná promokarta s full-art variantou původního obrázku. Legální na formáty Infinite, Standard i Trilogy.

Star Wars Destiny: Arena Legacy karty:

FFG je vázáno schvalováním od poskytovatele licence a tak se s nejvyšší pravděpodobností nikdy nedočkáme postav souvisejících s knižními a jinými předlohami, které byly odsunuty mimo canon. A protože se v nich skrývalo spoustu zajímavého materiálu, tak nyní máte možnost získat v rámci turnaje kompatibilní karty s Destiny, které Vám alespoň při casual hraní umožní se do Legends příběhů přesunout. Promo karty z Legacy setu budou na turnaji předány bez kostek, nicméně jejich kostka odpovídá jiné, lehce sehnatelné kostce, kterou ji lze nahradit a v budoucnu se snad i za nákladovou cenu objeví na prodej kostky s proxy polepem, pokud budou vyžadovány.

Legacy karty jsou vyrobeny pouze v nákladu odpovídajícímu kapacitě turnaje a pokud nebude naplněna kapacita turnaje budou zbývající kusy k dispozici za sumu odpovídající startovnému na prodej na blogu.

  • Mara Jade, Skywalker (kostka Obi-Wan Kenobi, Convergence starter)
  • Mara Jade, Emperor’s Hand (kostka Count Dooku, Allies of Necessity draft set)
  • Legacy Lost 2x

Mara Jade, jedna z nejzajímavějších postav Legends z období původní trilogie a následných letech po Return of the Jedi. Původně sloužila Palpationovi jako jeho elitní stráž, následně po jeho smrti byla žoldákem pracujícím pro kartel Talona Karrdeho, aby nakonec skončila jako rytířka Jedi a manželka Luka Skywalkera. Každý hráč obdrží obě verze: jak villain hodící se k dvěma hlavním představitelům Galaktického Imperia, tak hero varianta se schopnostmi rytíře Jedi. Event Legacy Lost pak doplňuje balík s Marou Jade ať už je v jakékoliv barvě a do budoucna případně rozšíří i další postavy z Legacy setu.

  • Power Action Token – Mara Jade

Pro každého hráče je připraven 26x4mm veliký bílý token s oboustranným polepem Mary Jade.

TOP 8

Prvních osm hráčů obdrží místo klasických promo karet Mary Jade obě karty ve foilovém provedení. Navíc dostane každý hráč v Top8 dva kusy oboustranné nefoilové promo karty s alternativním obrázkem Fickle Mercenaries a Inflict Pain. Obě karty jsou hratelné na formátu Trilogy, Standard i Infinite.

TOP 4

Pro 4 nejlepší hráče budou k dispozici 2 hero a 2 villain sety Power Acton tokenu po 3ks v černém provedení (rozměr opět 26x4mm). Z horní strany jsou u villain verze vyobrazeni Darth Vader, Boba Fett a Iden Versio u hero varianty pak Luke Skywalker, Leia Organa a Han Solo. Spodní strana je polepena citáty z Hvězdných válek. Variantu žetonů si hráči vybírají postupně dle umístění. Dále dostane každý z hráčů v top 4 oboustranné promo Hidden Motive / Entangle.

TOP 2

Oba finalisté obdrží foilový full art Darth Vadera, Terror to Behold a odpovídající bílý Power Action token. Tento kit vzdává hold doposud nejdražší kartě v této sběratelské hře a rozšiřuje její herní podobu do vzhledu, který by si zasloužila každá slavná legendární karta v této hře.

WINNER

Vítěz turnaje obdrží full art verzi padmé Amidaly, Resolute Sanator.

Pokud se sejde na turnaji alespoň 10 hráčů budou jako hlavní cena turnaje k dispozici desky na karty standardního formátu (19 stránek na 9 karet z každé strany). Desky mají vodě odolný textilní povrch a jsou zavíratelné zipem. Navíc se jedná o desky s odnímatelným potahem, je tedy možné vnitřní desky vytáhnout a obal se zipem použít na vaše oblíbené desky na karty, pokud Vám ty vložené nebudou vyhovovat.

Design desek bude opět řešen motivy Star Wars, na grafice momentálně pracuji a bude zveřejněna její finální podoba, až bude připravena.

TOP CUT – BOOSTER POOL:

Při účasti na turnaji nepřesahující 10 hráčů bude na boostery na ceny vyčleněno 1 booster za každého hráče. Při účasti 10 hráčů nahradí boostery desky na karty a následně za každého hráče nad 10 budou v poolu na ceny 2 boostery. Boostery budou následně distribuovány do Topky. (příklady: Při účasti 8 lidí: prize pool bez desek na karty + 8 boosterů. Při účasti 13 lidí – prize pool s deskami na karty + 6 boosterů.)

Leave a comment